Pogoji poslovanja // Terms & Conditions


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Boom Boom Banana so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino Boom Boom Banana (v nadaljevanju “trgovina”) upravlja pravna oseba Kulturno umetniško društvo Bum bum banana, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju “ponudnik”). Ob registraciji v sistem trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo določata uporabnika in ga povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje):

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),

- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

- pogoje dostave izdelka ali izročitve izdelka (način, kraj in rok dostave),

- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

- način plačila in dostave,

- časovno veljavnost ponudbe,

- rok, v katerem je mogoče odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

- pojasnilo postopka o pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Naročilo in cene

Vse cene v spletni trgovini Boom Boom Banana so navedene v EUR in ne vsebujejo davka na dodatno vrednost (DDV). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV). Cene ne vključujejo stroškov dostave in stroškov, ki lahko nastanejo zaradi storitev dostave in plačila (provizija na plačilo naročila ipd.). Cene veljajo ob sklenitvi. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja po teh pogojih do prodaje zalog. 

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini Boom Boom Banana sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

 

Dobavni rok

Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Po oddaji naročila bo naročnik prejel njegovo potrditev, ki vsebuje potrditev naročenih artiklov in skupno ceno. V primeru, da blaga, ki ga je naročnik naročil, ni na zalogi, ga bo ponudnik dobavil v najkrajšem možnem času, kar v običajnih razmerah ne sme trajati dlje kot 2 do 3 tedne. V kolikor naročenih artiklov v tem roku ni mogoče dobaviti, bo ponudnik o tem obvestil kupca. Ponudnik si pridržuje pravico, da naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- plačilo s storitvijo Paypal

V kolikor kupec naročeno blago želi plačati na kak drug način, lahko glede tega kontaktira ponudnika in se dogovori za drugačen način plačila, v kolikor je predlagan način plačila sprejemljiv tudi za ponudnika.

 

Načini in stroški dostave blaga

Ponudnik omogoča naslednje načine dostave blaga:

- pošiljanje preko Pošte Slovenije – nepriporočeno (na voljo samo za kupce iz nekaterih držav),

- pošiljanje preko Pošte Slovenije – priporočeno,

- osebni prevzem (po dogovoru med kupcem in ponudnikom).

Stroški dostave blaga se obračunajo glede na težo celotne pošiljke ter izbranega načina plačila in pošiljanja. Kupec pred potrditvijo naročila dobi izračun, koliko znaša dostava za njegovo naročilo. Ne glede na to, kakšen način plačila izbere kupec, bo blago kar se da hitro odpremljeno v ustrezni embalaži, ki ščiti blago pred vplivi prevoza. Za morebitne poškodbe ali izgube blaga s strani dostavne službe ponudnik ne odgovarja. Kljub temu lahko kupec ob zapletih z dostavo kontaktira ponudnika, ki bo zaplet pomagal rešiti, v kolikor je to seveda v njegovi moči.

 

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: [email protected].

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: KUD Bum bum banana, Cesta v Zgornji log 45, 1000 Ljubljana. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat. 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. 

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov

 

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Ponudnik odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Ponudnik odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora prodajalec izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali

- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

- vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Prodajalčeve odgovornosti za stvarne napake, kot je določena z ZVPot ni mogoče omejiti ali izključiti.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena ZVPot. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov

 

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Boom Boom Banana, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Izjava o varovanju in uporabi prejetih podatkov

Podatke, ki jih posreduje naročnik za poslovanje s ponudnikom, bo ponudnik uporabil izključno za komunikacijo s kupcem in za pošiljanje reklamnih obvestil v primeru, da se uporabnik predhodno prijavi na mailing listo. Podatki o uporabnikih ne bodo v nobenem primeru, delno ali v celoti posredovani nepooblaščenim osebam.


___________________________________________________________________________________


TERMS & CONDITIONS

Prices and Taxes

All prices are in euros (€). All prices are VAT-exclusive - according to paragraph 1 of Article 94 of the Value Added Tax Act we are not a taxable person and therefore not obligated for VAT payment.


Payments

We use PayPal as our payment method. You will be asked to log in to your account and confirm the payment. Your financial information will never be visible to us (sellers) or online shops. When paying for your order, your PayPal transactions will show as BBBSHOP on your bank/credit card statement.


Shipping

We ship worldwide. All orders are shipped from Slovenia. Shipping costs are shown after you choose your country from the shopping cart drop down menu. Shipping costs include shipping and handling fee and are also VAT-exclusive.


All orders are shipped in four (4) working days after we have received your order and you have received order confirmation on email. For domestic orders shipping time is 1-2 working days, for EU orders 3-10 working days and for outside EU 10-25 working days. Please note that during national holidays and holiday seasons shipping takes longer than normal.


For all orders we offer code LOCALSCENE for personal pickup in Ljubljana with no shipping costs. If you wish to do so, just enter this code at checkout and we will contact you for a pickup meeting.


If you are outside of the EU, custom charges might occur for you as the recipient. The amount varies based on your country’s legislation and total cost of your order. Charged custom tax is the recipient's responsibility.


In case of pre-order items please check the item's description for information on how long it will take to produce/ship that particular item. In case you have ordered item(s) on stock and a pre-order item(s) together, your order will be shipped after the pre-order item(s) is available for shipping. To avoid waiting, please make separate orders for item(s) on stock and pre-order item(s).


Returns Policy

If you received a faulty or wrong item(s) please contact us at [email protected] and provide us with following information:

- your email,

- your full name and address,

- your order number,

- photo of faulty or wrong product and description of problem,

- tell us, if you wish to exchange item(s) or receive a refund.

We will contact you within 48 hours with instructions on how to proceed with return/refund.


On all orders we have a 10-day return policy (10 days after receiving your order). You can either exchange item(s) for a different size, for item with the same price or for store credit. For return please follow the same email instructions, as written in paragraph above, regarding wrong or faulty item. Shipping costs that may occur with return of the item(s) to us are yours (customers).


General Information

All prices and products available are subject to change. All photos, texts and products produced by Kulturno umetniško društvo bum bum banana - Boom Boom Banana are ©Kulturno umetniško društvo bum bum banana. 


The online shop is provided by Big Cartel (Big Cartel, LLC). The online shop is run by people working with Kulturno umetniško društvo bum bum banana.


Kulturno umetniško društvo bum bum banana (Boom Boom Banana)

Cesta v Zgornji log 45

1000 Ljubljana

Slovenia

[email protected]